E html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> cassi0pea: αμφίβλοξ!

« Home | από την πληγή στην επούλωση... » | πόσο γκαντέμης είσαι..?..(κύριε υποψήφιε δήμαρχε..... » | ain't that beauuuutifuuuullllll? » | Από την κόλαση στο βυθό… » | *αστερόσκονη* » | stop counting time - the only way to... stop wasti... » | ...hey...sista..... » | Νομίζω πως ερωτεύτηκα… τον λένε… Άνεμο! » | do it! YOU know how! DO IT ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ » | Wake UP and Smell the Coffee! »

αμφίβλοξ!

“Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω… νιώθω πως όλα είναι αμφίαλα… και δεν ξέρω ποια μεριά με τραβάει πιο πολύ… ποια θάλασσα δεν θα με πνίξει..”

“Μην αμφιβάλλεις ποτέ όσο μπορώ να σε κοιτάω στα μάτια…”

“Γιατί να φοβάμαι τη βροχή.. άλλωστε είμαι γοργόνα… είμαι αμφίβια ξέρεις!”

“Όταν με κοιτάει τρομάζω… μάλλον φταίνε οι αμφιβληστροειδείς του… κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτούς!”

“Έχεις αμφιβολίες για το μέλλον? Και για ποιο λόγο ασχολείσαι με το μέλλον?”

“Γιατί τον ερωτεύτηκα? Γιατί γράφει τα πιο εκφραστικά αμφιβραχή ποιήματα!”

“Στην τέχνη του χαϊδεύειν θα έλεγα ότι είναι… αμφιδέξιος..”

“Μα με τέτοια αμφίεση πάλι καλά που δεν του πέταξαν λαχανικά!”

“Μα δες πώς μοιάζουν! Είναι σίγουρα αδέρφια! Και μάλιστα αμφιθαλή!”

“Η Καβάλα είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις… μου αρέσει γιατί έχει θάλασσα και είναι αμφιθεατρική…”

“Γνωρίστηκαν στο αμφιθέατρο Α11 στο πρώτο διάλειμμα μετά την πρώτη ώρα της πληροφορικής… πολύ ταιριαστό ζευγάρι!”

“Σήμερα έκλεψα από το εργαστήριο έναν αμφίκοιλο φακό! Έτσι… για να θυμάμαι την σκύλα την Θωμά!”

“Μέχρι και αμφικτίονες υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα!”

“Αν κλέψεις κι εσύ φακό… πάρε έναν αμφίκυρτο!”

“Και πιστεύεις τι λέει ο Μιχάλης! Ο ποιο αμφιλεγόμενος άνθρωπος που γνωρίζουμε? Αφού είναι και δίδυμος παιδί μου! Έλεος!”

“Γιατί είναι αμφίπλευρα τα νομίσματα..?”

“Ο Παρθενώνας δεν είναι απλά αμφιπρόστυλος! Αφού έχει κίονες ολόγυρα! Να το πούμε ολοπρόστυλος?”

“Ρε συ σου είπα… δεν ξέρω τι να κάνω… αμφιρρέπω… αμφιταλαντεύομαι! Πώς να σου το πω?”

“Τώρα δηλαδή τι? Με αμφισβητείς? Έχω λόγο να πω ψέματα? Λέω εγώ ψέματα?...”

“Δεν μπορώ να τον ψυχολογήσω… όλα όσα λέει είναι αμφίσημα! Μάλλον επίτηδες το κάνει!”

“Τρομερή δεξίωση… ο πατέρας του γαμπρού –που τα πλέρωσε όλα- παίρνει άξια τον τίτλο του αμφιτρύωνα.”

“Εντάξει… είναι αμφιφυλόφιλος… όχι αδερφή!”
;)
…Σήμερα είχα σκοπό να γράψω διάφορα για το απόγευμά μου… ήταν πολύ όμορφο και περιπετειώδες… όταν γύρισα όμως σπίτι, η γλυκιά μαμά μου είχε έτοιμο το βραδινό μου στο δίσκο μου στο σαλόνι (μου αρέσει να τρώω με τον δίσκο στα πόδια, καθισμένη οκλαδόν στην τεράστια πολυθρόνα του σαλονιού και να χαζεύω τηλεόραση… συνήθεια από τα φοιτητικά μου χρόνια στην Πάτρα… σήμερα είδα ένα κομμάτι μιας συνέντευξης του Γιάννη Ζουγανέλη, όχι του ηθοποιού αλλά του μουσικού (παίζει Τούμπα*, ένα μπάσο πνευστό…)
Πολύ με ενέπνευσε ο άνθρωπος.. σε κάποια φάση είπε για την γνωριμία του με την λέξη αμφίβλοξ… του την ανέφερε ένας φίλος του σε ένα καφενείο με το που τον είδε. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που με τον που τον συνάντησε του είπε: “άκου μια λέξη που ανακάλυψα…ΑΜΦΙΒΛΟΞ…. Δεν είναι υπέροχη λέξη?”… ο φίλος μας έφαγε κόλλημα να βρει τη λέξη.. ο τρίτος της παρέας επέμενε πως ο άλλος την είχε πλάσει μόνος του… έτσι ο δικός μας πήγε στην τεράστια βιβλιοθήκη στο χωριό του… έψαξε τα λεξικά του… έφαγε κόλλημα με τις λέξεις του αμφι- και βρήκε και τι σημαίνει το αμφίβλοξ.. γύρισε μετά από τρεις μέρες…
Γύρισα στη μαμά μου εκστασιασμένη..
«το παθαίνω κι εγώ αυτό μαμά! Γι’αυτό δεν διαβάζω αυτά που πρέπει… γιατί κολλάω με κάτι τέτοια τυχαία που ακούω και δεν ηρεμώ μέχρι να ψάξω να δω τι είναι»
Έτσι κόλλησα λοιπόν και με το αμφίβλοξ… ψάχνω εδώ και 1 ώρα… τελικά δεν βρίσκω τίποτα…
Όποιος ξέρει κάτι… ή έχει πολλά λεξικά… ή ξέρει αυτόν τον κύριο Ζουγανέλη τον μουσικό ας τον πάρει ένα τηλέφωνο να μου λύσει την απορία!
Μουτς…
*



Η τούμπα είναι το μπάσο του κουαρτέτου των χάλκινων. Είναι σχετικά νέο όργανο. Πρωτοκατασκευάστηκε γύρω στο 1830, αρχικά για να υπάρχει ένα μπάσο χάλκινο στις στρατιωτικές μπάντες. Στη συνέχεια εμπλούτισε την τάξη των χάλκινων της συμφωνικής ορχήστρας με τους (πάρα πολύ!) μπάσους ήχους της. Είναι αρκετά "δυσκίνητο" όργανο και για αυτό δεν της έχουν αφιερωθεί πολλές σόλο μελωδικές γραμμές. Τονίζει κυρίως το ρυθμό και ενισχύει τον ήχο των τρομπονιών αλλά και των κοντραμπάσων. Στον αιώνα μας βέβαια οι εκφραστικές της δυνατότητες έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο, καθώς πολλά είναι τα έργα που έχουν γραφτεί αποκλειστικά για αυτήν. Συγγενική με την τούμπα αλλά και με το κόρνο είναι η λεγόμενη "τούμπα Βάγκνερ", όργανο που κατασκευάστηκε ύστερα από παραγγελία του συνθέτη για τις ανάγκες του έργου "Το Δακτυλίδι του Νίμπελουγκ". Αν παίζετε τούμπα (ή αν σας γοητεύει το βαθύφωνο αυτό όργανο) σας προτείνουμε να γραφτείτε στον οργανισμό (
http://www.tubaonline.org). Στον τόπο http://www.chisham.com/ πάλι, μπορείτε να ενημερωθείτε για σεμινάρια και διαγωνισμούς, να βρείτε πολύ ενδιαφέροντα άρθρα πάνω σε θέματα τεχνικής, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε το όργανό σας. Ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία μπορείτε να βρείτε και στη διεύθυνση http://www.geocities.com/Vienna/1975
.

Twra ali8eia, oles autes oi lexeis iparxoun?
Den mporei, 2-3 8a einai akires.
8a rwtisw ton Mpampi(niwti) kai 8a epanel8w

κατά τον φυτράκη υπάρχουν... όπως και η "αμφορέας" που δεν την έβαλα γιατί δεν έχει αμφί αλλά μάλλον έπρεπε να τη βάλω...
"θα ήταν όμορφα να κοσμεί την αυλή μας ένας λευκός αμφορέας"

για δες τι λέει ο Μπαμπ. και σκέφτομαι να του στείλω κάνα mail στην τελική... δεν θα περάσει έτσι αυτό!
:)

Telika auto to tuba ti einai?
Den ton enoxlw ton Mpampi giati 8a malwnei
Kalimeres

με εβαλες στο τριπάκι να ψάχνω για αυτη τη λέξη...το αποτέλεσμα ειναι σαφώς να μη βρω τίποτε! Θα σκάσω, κοριτσάκι! Αυτή η αγωνία θα με φάει εμενα και η ανυπομονησια μου

“Ο ποιο αμφιλεγόμενος άνθρωπος που γνωρίζουμε? Αφού είναι και δίδυμος παιδί μου! Έλεος!”

Κι εγώ δίδυμος είμαι. ;-)

Ρε αμφίβλοξ είναι αυτός που έχει δύο blogs. χεχε

*nikolaos-alla-egw-ton-protimw-pin!
paidi mou exw oloklhro ASTERAKI gia thn toumpa! kafe hpies? ...pies kana kafe! ts ts ts! tha kateuasw kommati bach paigmeno me toumpa kai tha sou steilw (otan ftiaxtei to g*m*m*n* to diktio!

*mayamaya: shmera sto rantebou tou ponou (de lew leptomeries) skeftomoun entona: mwre les na ekana lathos kai na einai αμφίφλοξ και ούχι αφμφίβλοξ? το έψαξα κι αυτό αλλά τίποτις.. μάλλον αμφίβλοξ είναι πάντως.. κι η μαμά αυτό άκουσε... ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΡΕ!!!!!!

*diki: loipon xtes thn wra poy egrapsa autin tin protasi (mixalis kai didymos einai o aderfos mou, mia xara pidi alla ligo.. amfilegomenos... pros tis gunaikes dld...tespa!) skeftomoun oti o monos didymos pou 3erw einai autos! meta ekana gallop kai ksefutrwse allos enas.. episis arketa didymos sti symperifora... ESU EISAI TO NOUMERO TRIA! SHMADIAKO! (exw milisei gia tin adunamia mou ston ari8mo auto! :P)
esu mou fainesai o pio normal apo tous treis... mexri apodei3ews tou anti8etou...
kalo auto gia to amfiblogz... tha to metaferw ston mpampiniwti otan tou steilw to mail!

keep looking!

*****

na sou pw mpoumpou?

pame mia sthn AMFisa na kselampikareis ligo

oeooooooooooooooooooooo


den exw internet kar-nti-a mou

ekana pswnakia...exw sfiksei...montelaki 8a sou r8w axaxaxaxa

xairomai pou egrapses teleia 8a xw net apo allh bdomada mallon opote 8a ta leme!!!!

DIABAZEEEEEEE
kai ase tis amf-ibolies kai kai ta amfibia se mena..:P:P egw ta ksekoiliazw remember?:P

*mpempa (dld margaki!):
kat'arxas mouts!
kata 2on mas eleipses!
kata 3on h amfissa mou peftei makria k esu akoma pio makria opote me poion trexw twra? phga mexri to bartessera kai nomizw exw kselampikarei... gia apopse!
ksekoiliase ola ta amfilegomena, amfitalanteuomena, amfibia!
ΑΜΦΙΒΛΟΞ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ????
mouts eipame?
eipame.. ksanamouts tote!

*****

Της γλώσσης αμφιβατήρ ων και αμφίβροχος εκ του της παρελθούσης νυκτός όμβρου, περί αμφιλύκην εκ της κλίνης εγερθείς, εντόνους προσπαθείας κατέβαλον ίνα την της "Αμφίβλοξ" έννοιαν ευρείν, ής η ύπαρξις, ούτως ή άλλως, αμφίλεκτος εστίν, αλλ' οικτρώς προς τούτο απέτυχον. Αμφιμανής ως εκ της τοιαύτης αποτυχίας, την προσπάθειαν αμφιλείπω και επί της κλίνης επιστρέφων, τον αμφίκοιτον περιβάλλομαι.

Σημ. Οι λέξεις από το λεξικό Liddell-Scott.

Μμμ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια μυθική λέξη που δεν υπήρξε ποτέ και όλοι απλά να ψάχνουμε για να αποδείξουμε την ύπαρξη της.
Ωραίος ο Γιάννης!

*epicuros:
...τώρα τι να πω αγαπητέ συνάδελφε... μένω εντυπωσιασμένη, εκστασιασμένη θα έλεγα.. λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω με το ίδιο ποιητικό ύφος.. πάντα με εντυπωσίαζε η καθαρεύουσα..
(θυμάμαι τον Ζουγανέλη να λέει ότι έμεινε τρεις μέρες με τα λεξικά του καθότι μαγεύτηκε από το αμφι- και μετά να απαγγέλει ένα δίστιχο φτιαγμένο με αμφι-λέξεις και αφιερωμένο στον φίλο που του σύστησε την λέξη αμφίβλοξ...)
καταλαβαίνω το γενικότερο νόημα αλλά... απέκτησα καινούριες άγνωστες λεξούλες! και μ'αρέσει~! η έρευνα επεκτείνεται λοιπόν!

*dr.uqbar: λες? κάτσε να τελειώσει η εξεταστική και θα πάρω σβάρνα τις βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου..θα φτάσω μέχρι τον ίδιο το ζουγανέλη αν χρειαστεί! δεν μπορεί να μου πετάει εμένα κάτι και να με αφήνει με την απορία! (...μάλλον αυτό ακριβώς ήθέλε να κάνει... να μου δημιουργήσει ένα "πάθος"!)

καλημέρες
*****

Δημοσίευση σχολίου

TI PAIDI EIMAI EGW? ;)h2>
  • I'm bereniki
  • From athens, Greece
  • megalo mperdema... as mhn to analusoume... h' mhpws na to analysoume? :S :P
megalo berdema... as mhn to analusoume... h' mhpws na to analusoume? ;)

Which Trainspotting character am I?

    "Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?" -Trainspotting [movie]
    EDIT EDIT EDIT